De Jonge Solisten van het #NJC18

Enkele weken geleden, op zaterdag 7 oktober vonden de audities plaats voor het Jong Solistenproject. Net als voorgaande jaren hebben we een ongelooflijke grote hoeveelheid aanmeldingen ontvangen van jonge muzikanten die tijdens het traditionele Nieuwjaarsconcert het podium zouden willen delen met het Gelders Fanfare Orkest (GFO).

De leeftijd van de muzikanten lag deze keer tussen de 8 en 17 jaar en ze kwamen van heinde en verre om de ingestudeerde muziek te laten horen. De jury bestond dit jaar uit chef-dirigent Erik van de Kolk, Sietske Trinks (sopraan saxofoon), Dyon Jansen (bas-trombone) en Desiree Wanders (trompet).

Ondanks de nodige spanning, lieten de deelnemers dat bijna niet merken en stonden ze één voor één hun mannetje. Na afloop van de auditie vond een kort jury-overleg plaats en kregen alle jonge muzikanten een verslag en een kleine attentie mee naar huis als dank voor hun komst en muzikale optreden.

Volgens de jury waren de deelnemers stuk voor stuk aan elkaar gewaagd en was het niveau nog nooit zo hoog. Hierdoor was het een lastige keuze voor de commissie, maar … tijdens het aanstaande Nieuwjaarsconcert 2018 worden trompettisten Jakob Huizing (12 jaar) en Christiaan Jongepier (17 jaar) als Jonge Solisten bij het GFO in “The Spotlight” gezet.