IJzersterke nieuwe muziek

Intuïtief, berekend, knap geconstrueerd, altijd weer verrassend: het zijn zomaar wat termen die van toepassing zijn op de werken die zaterdag door het Gelders Fanfare Orkest ten gehore werden gebracht. En die uitvoeringen mochten er wezen.

Onder leiding van Tijmen Botma onderwierp het Gelders Fanfare Orkest zich aan composities van Cornelis de Bondt Bijt uw tijd (2000), Hardy Mertens Walhalla (1987), Reza Namavar De trein naar Norilsk (2008, wereldpremière) en Micha Hamels Tijdreis. Alles leek samen te komen en we durven met gerust hart te stellen dat dit één van de hoogtepunten van de Muziekdagen tot nu toe was.

Luister hier naar het concert van het Gelders Fanfare Orkest.

Get Microsoft Silverlight
Of bekijk de flash versie.

Registratie en montage: Arno Peters en Iris Honderdos.

Wegens ziekte iets later dan normaal, maar daarom niet minder leuk: het concertverslag van het dubbelconcert met… https://t.co/JCPytwvipN