Verberg snelkoppelingen

GFO, BLAZERS COLLECTIEF WEST & WESTLAND SAXOFOON ORKEST

A Hot and Steaming Saxophone Night! Dat gaat het zaterdag 25 maart 2023 worden in De Talter in Oldebroek tijdens het concert van het Gelders Fanfare Orkest onder leiding van Erik van de Kolk. Hoe kan het ook anders met gasten als John Helliwell (saxofonist van de bekende symfonische rockband Supertramp), Marc Scholten (lead altsaxofonist van het Metropole Orkest, toonaangevend pop- en jazzorkest met een unieke sound) en last but not least het Westland Saxofoon Orkest en het Blazers Collectief WEST, beide onder leiding van Erik-Jan de With.

Op het programma staan om te beginnen twee hits van Supertramp: Logical Song en It’s Raining Again. John Helliwell treedt hierbij op met het Blazers Collectief WEST, en neemt uiteraard de solo’s voor zijn rekening. Daarnaast speelt het 20-koppige Westland Saxofoon Orkest de versie ‘Dear Old Stockholm’ van jazztrompettist Jerry van Rooyen (destijds ook gastarrangeur en gastdirigent bij het Metropole), voor deze gelegenheid bewerkt door Erik-Jan de With.

Verder is het genieten van een aantal composities van bekende Nederlandse jazzgrootheden als Benjamin Herman, Rolf Delfos en Marc Scholten. En gaat het Gelders Fanfare Orkest los met Dark Rain, een imposant werk van Andy Scott met Erik-Jan de With en Daan van Koppen als solisten. Het programma wordt gecompleteerd met onder andere megahits als September van Earth, Wind & Fire.

Eerder die dag geeft Marc Scholten (Metropole Orkest) een workshop, mede mogelijk gemaakt door Yamaha. Iedere blazer met een B-niveau of minimaal 5 jaar les is van harte welkom. De workshop vindt plaats van 13.00 tot 15.00 uur eveneens in De Talter in Oldebroek. Deelname is gratis en inschrijven kan via www.westlandsaxofoonorkest.nl

Zin in een avondje muzikaal vuurwerk? Bestel dan hier uw kaarten à € 11,-

Foto: Challenge Records
Tekst; Wilma Schreiber

Laatste tweet

Nog 3 dagen tot ons concert met het Westland Saxofoon Orkest en het Blazers Collectief WEST. We kijken er naar uit… https://t.co/d0JvSjFT65