Verberg snelkoppelingen

Kandidaten met een verrassend hoog niveau

Afgelopen zaterdag 5 november was het dan zover: de auditie ronde voor het Jong Solisten Project. Net als in voorgaande jaren krijgt jong muzikaal talent de kans om met het Gelders Fanfare Orkest (GFO) een solowerk uit te voeren tijdens het Nieuwjaarsconcert begin 2023.

Uit alle inzendingen zijn een achttal jonge talentvolle muzikanten uitgenodigd om te komen auditeren. De hele middag werd er op een verrassend hoog niveau gemusiceerd. Alle audities werden na afloop door de jury mondeling besproken met de kandidaten. Met blije gezichten en een juryrapport vertrokken zij weer naar huis.

Voor de jury was het deze middag echt genieten en de keuze was dan ook lastig. Uiteindelijk is er deze editie gekozen voor maar liefst 3 jonge solisten, namelijk Patrick Lokhorst (12 jaar, slagwerk), Eline de Boer (11 jaar, sopraansaxofoon) en Isa van Vugt (12 jaar, trombone).

Wij wensen Patrick, Eline en Isa veel succes met de voorbereidingen voor hun optreden met het GFO tijdens het Nieuwjaarsconcert op 14 januari 2023 in Theater Veluvine te Nunspeet.

Tekst; Sandra (trompet)
Foto; Benno Wonink

Het Jong Solisten Project is mede mogelijk gemaakt door RIETENwinkel.nl - veilig online RIETEN bestellen!