Verberg snelkoppelingen

Klarinetten, fanfare & Mertens !

Zondagmiddag 27 mei is het Gelders Fanfare Orkest (GFO) te horen in Hilvarenbeek (Noord-Brabant) voor een dubbelconcert met de Koninklijke Harmonie Orpheus uit Tilburg onder leiding van dirigent (en componist) Hardy Mertens. Het harmonieorkest telt circa 60 leden en staat sinds 2002 onder leiding van Hardy Mertens.

Zijn werken hebben in het verleden regelmatig op het programma gestaan van het GFO; met "Walhalla" ging het GFO bijna 30 jaar geleden zelfs voor het eerst op concours! En wie herinnert zich niet "Rituals"? Een scheppingsperiode waarin Mertens zich liet inspireren door de mythologie, later componeerde hij in een stijl die eerder gekenmerkt werd door een sterk contrapuntische schrijfwijze.

Afgelopen december heeft het GFO op uitnodiging van klarinettist Theo Gerris meegewerkt aan een opname met uitsluitend werken van Hardy Mertens. Samen met een voor deze gelegenheid samengesteld klarinet-kwartet namen wij Mertens compositie “Psalm 19” op. Zondag 27 mei zullen wij dit werk nogmaals tijdens de CD presentatie ten gehore brengen, waarna Orpheus zal het tweede deel van dit dubbelconcert zal verzorgen.

Het concert zal aanvangen om 14.30 uur in Cultureel Centrum Elkerlyck te Hilvarenbeek. Voor meer informatie kunt u terecht op http://khorpheus.nl.

Recente artikelen

Laatste tweet

Lijkt het je leuk om bij het #GFO te spelen, voor fantastisch publiek, met leuke jonge solisten en om nieuwe compos… https://t.co/HxnNvM86oX