Verberg snelkoppelingen

Naar het oosten met het GFÓÓÓ

“Maar nu eerst even koffie!” luidde de opmerking van menig Gelders Fanfare Orkest (GFO) lid bij aankomst in het verre doch zonnige oosten. Het GFO en Fanfare Psalm 150 hebben de bezoekers betoverd met hemelse muziek in de DRU Cultuurfabriek te Ulft. Deze avond met twee topfanfares werd ingeluid door Psalm 150 onder leiding van Tijmen Botma. Een heugelijk weerzien, omdat Tijmen oud dirigent is van het GFO..

Psalm 150
Fanfareorkest Psalm 150 Dinxperlo begon haar optreden met het openingswerk van het Wereld Muziek Concours (WMC) van 1993, “Majestic Prelude” van Jacob de Haan. Het programma stond verder in het teken van de actualiteit met werken als "Miserere Mei" van Gregorio Allegri, "When the Lights Go Down" van Kevin Houben en “Banja Luka” van Jan de Haan.

GFO
Voor het GFO was dit concert de opmaat richting het WMC van komende zomer, en werd het werk “Knocking at Heavens’ Gate” in première gebracht. Dit werk is speciaal voor het GFO gecomponeerd door Jan Van der Roost. In de intieme openingsbegeleiding klopten de bugel en euphonium solistisch aan deze poort. Als weerwoord klonken er majestueuze klanken door GFO’s eigen hemelse trompet- en trombonesectie.

Na het WMC programma was er ruimte voor luchtigheid, en werd het publiek verrast door de "Praise!" medley van Thom Zigterman. Algeheel heeft dit top-duo van fanfares het publiek meegenomen in een magistrale reis, wat werd beloond door een staande ovatie.

Tekst: Jurgen (euphonium)
Fotografie: Benno Wonink

Laatste tweet

Nog 3 dagen tot ons concert met het Westland Saxofoon Orkest en het Blazers Collectief WEST. We kijken er naar uit… https://t.co/d0JvSjFT65