Verberg snelkoppelingen

Opnames nieuwe fanfaremuziek

Uitgeverij Tower Editions en het Gelders Fanfare Orkest onder leiding van Erik van de Kolk kruipen over een krappe week samen de studio in, om nieuwe originele fanfaremuziek op te nemen.

Zaterdag 13 april wordt een dag met de nieuwste fanfaremuziek. Onder andere het nieuwe "Osiris" van Tjeerd Nijhof, maar ook het populaire "Verso Libre" van Arend Gerds worden op de plaat vastgelegd. Een primeur is de opname van de uitdagende hoornsolo "One Night, One Tale" van Geert Jan Kroon door hoornist Fokke van Heel begeleid door het GFO. Van bedenker en oprichter van de onderneming John Blanken wordt zijn laatste concertwerk voor de lagere divisies "One for All…" opgenomen.

Aangezien de vraag naar nieuwe fanfaremuziek groot is, wil de jonge uitgeverij uit Heerenveen haar catalogus aan het publiek laten horen en dat met een zo hoog mogelijke kwaliteit. Vandaar dat de samenwerking met het GFO is gezocht, omdat ze het fanfareorkest en de fanfaremuziek promoot. Daarnaast wil het orkest en dirigent Erik van de Kolk graag een bijdrage leveren aan het introduceren van vernieuwende elementen binnen de fanfaremuziek.

Bron; CUBRASS.nl