Verberg snelkoppelingen

Linda Arnoldus, GFO'er in de spotlight

Linda Arnoldus begon op tienjarige leeftijd met saxofoonspelen aan de Deventer Muziekschool. Na de middelbare school begon zij haar saxofoonstudie aan het conservatorium van de Hogeschool Enschede bij Arno Bornkamp. In 1997 behaalde zij het diploma Docerend Musicus. Vervolgens studeerde zij verder bij Johan van der Linden en behaalde twee jaar later het diploma voor Uitvoerend Musicus. Tijdens haar studie volgde zij masterclasses bij o.m. Jean-Marie Londeix, Iwan Roth, John-Edward Kelly, Guy Goethals, Ryo Noda en Nobuya Sugawa.

Wat doet een beroepsmuzikant nog steeds bij het Gelders Fanfare Orkest?
Al zo vaak heb ik me moeten 'verdedigen' waarom ik bij het GFO speel, want; "Als professioneel musicus ga je toch niet spelen bij een club die je alleen maar tijd kost en waar je zelfs contributie moet betalen." Van de vele 'beroepsmuzikanten' die dit het hardste riepen hebben velen hun instrument inmiddels aan de wilgen gehangen en zitten nu, hopelijk ook vol passie, van acht tot vijf uur achter een bureau naar een beeldscherm te staren.

Wat doet dit orkest met je?
Het GFO is voor mij de rode draad geweest door mijn muzikale carriere. Bij dit orkest heb ik de lessen die ik leerde op het conservatorium kunnen toepassen en uitproberen. Binnengekomen op de 2e sopraansax, vervolgens 'gepromoveerd' naar 1e sopraansax, de eerste solo's in het orkest, meerdere malen als solist voor het orkest en sectieleider van de, ik mag wel zeggen de meest eigenzinnige sectie van de fanfare. Dat wil zeggen, die met het grootste bereik en die als enige houtblaassectie tussen het slagwerk en de koperblazers maar een vreemde eend in bijt is. En dat deze sectie op dit moment voornamelijk uit dames bestaat kan natuurlijk geen toeval zijn!

Ook indirect heb ik veel aan het GFO te danken. Als hoogste 'pieper' van het orkest kan je je nergens achter verschuilen en of je het nou wil of niet het valt wel op. Mede daardoor is er veel muzikaal werk op mijn pad gekomen in de vorm van solo optredens bij andere orkesten, sectierepetities en workshops verzorgen en een nieuwe generatie saxofonisten opleiden, waarbij ik ook wel heel trots ben als ik weer een aantal van 'mijn’ leerlingen mag verwelkomen bij de GFO familie. Een familie die verbonden is door de passie die we delen voor de muziek.

Passie?
Een betekenis van passie is; een grote liefde voor iets hebben en je daar vol overgave op storten. Ik hoop dat we straks in de Rodahal die passie, die we hebben voor de muziek, van het podium af kunnen laten spatten. Laten we ons vooral niet laten (af)leiden door zaken waar je geen grip op hebt, maar vertrouwen op onze eigen capaciteiten en puur genieten van het moment en de weg er naartoe.

Wil je verder nog wat kwijt?
Best Gelders Fanfare Orkest... medemuzikanten, bestuur en "Last but not Least" dirigent Erik, dank jullie wel dat we deze pure passie samen kunnen en mogen delen !!!

Jij ook bedankt Linda, heel veel succes de komende periode en ... doe je Rob de groeten van ons?