Verberg snelkoppelingen

'a Hot and Steaming Saxophone Night' op de Veluwe

Het Blazers Collectief West, Westland saxofoon orkest en het Gelders Fanfare Orkest (GFO) hebben op 25 maart jl. het publiek getrakteerd op een reis door de wereld met muziekstijlen als Jazz, Pop, Blues en Bebop. Met top saxofonisten zoals John Helliwell en Marc Scholten werd het een waar feest in de Talter te Oldebroek.

In een speelse opzet wisselden de drie orkesten elkaar gedurende de avond af. John Helliwell en Marc Scholten lieten hun indrukwekkende en gevoelige solo’s horen in onder andere "The Logical Song" van Super Tramp, "Say you’ll wait for me" van Rob Buckland en "Yassa" van Benjamin Hermans.

Het GFO speelde het indrukkende werk "Dark Rain" van de Britse componist Andy Scott met de solisten Erik-Jan de With en Daan van Koppen. Het stuk is één doorlopende beweging en komt in botsing met hedendaags klassiek, bebop, bigband en swing. Het eindigt in een langzamer, hoopgevend einde. Na dit stuk speelde John Helliwell een van zijn bekendste solo’s in "It’s Raining Again". Het Westland Saxofoon Orkest eindigde samen met het Blazers Collectief West de avond met "September" van Earth Wind & Fire, waarbij de voetjes van de vloer gingen en het dak eraf!

Foto: Challenge Records
Tekst; Liesbeth (saxofoon)