Vrijdag 8 juli in theater Veluvine te Nunspeet

Tijdens het concert serie XPLORE! neemt het Gelders Fanfare Orkest (GFO) publiek en jury mee op een muzikale ontdekkingsreis door het universum: langs sterren en planeten, voorbij de grens van leven en dood, tussen hemel en aarde. Op zoek naar de essentie van ons bestaan, met composities vol avontuur, science fiction én reflectie.

De zestig musici van het GFO brengen tijdens de concert serie XPLORE! recente en nieuwe composities ten gehore van Jacob ter Veldhuis, Jan Van der Roost, Maarten Spruijt en Paul Raphael. Het project vormt de opmaat voor het FanfareLAB, waarin het GFO voor langere tijd op diverse manieren en met uiteenlopende partners een mogelijke renaissance van het fanfareorkest gaat onderzoeken.

Samen op missie

Samen met lichtcomponist Teus van der Stelt neemt het GFO, een van de toonaangevende fanfareorkesten in de Benelux, het publiek mee op missie door het universum. Regisseur-verteller Frans Limburg verrijkt de ontdekkingsreis – die gaat van de ster Vega via de hemelpoort naar de maan – met zijn verhalen. De algehele leiding is in handen van dirigent Erik van de Kolk. Het programma illustreert het streven van het GFO om altijd vernieuwende combinaties en mogelijkheden te willen ontdekken en onderzoeken: XPLORE!

Op vrijdagavond 8 juli in Nunspeet zullen wij het concert programma twee keer uitvoeren, de eerste missie vertrekt om 19.30 uur en de tweede om 21:00 uur.

Bestel snel uw ticket via Theater Veluvine, reis met ons mee en ontdek de muzikale ruimte!

XPLORE! is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, het Prins Bernard Cultuurfonds, de gemeente Deventer en het Van den Broek Lohman Fonds uit Nunspeet.

Recente artikelen

Nog 30 dagen tot XPLORE!

We vervolgen onze concertserie XPLORE! op vrijdagavond 8 juli aanstaande in theater Veluv… https://t.co/IGs7iEt8LE